Familieportrætter i køkkenet | Portræt

​Jeg tager meget gerne portrætbilleder af alle, uanset om det er modelbilleder, familieportrætter, venner, grupper, børn, par, studenter, konfirmander og hvad man ellers kan have brug for.

 

On location eller i hjemmestudio

Det kan gøres på en udvalgt lokation (on location), hjemme hos kunden eller i foto studioet. Jeg har bare ikke noget studio, men kun alt udstyret. Men det forhindre mig ikke i, at tilbyde studio fotografering. Heller ikke selvom det lyder en smule mærkelig, når jeg tilbyder, at man kan komme hjem i mit køkken eller stue og få taget sine billeder. Men som jeg ser det, er det jo slutresultatet, som er det vigtigste.

Jeg har taget modelbilleder af både piger og drenge, børneportrætter og blandt andet en familie, som ikke var tilfredse med deres søns skolefoto samt endda et norsk brudepar, som gerne ville have taget billeder i et studio. Jeg var selvfølgelig helt ærlig overfor dem om hvad jeg kunne tilbyde og de valgte at bruge mig selvom jeg ikke havde adgang til et “rigtig” foto studio. Det tog jeg som en stor cadeau til mine billeder.

 

Familieportrætter hjemme i køkkenet

At tage billeder hjemme i køkkenet giver en naturlig begrænsning for hvor meget man kan brede sig. Og ikke mindst hvor mange man kan være på et og samme billede. Men det kan man jo også arbejde udenom. Som da jeg skulle tage billeder af Jakob og hans dejlige familie. De brugte mig til deres 2014 familieportræt for første gang (i køkkenet) og vendte tilbage i 2015 for at gentage succesen.

Familieportrætter i køkkenet Familieportrætter i køkkenet Familieportrætter i køkkenet Familieportrætter i køkkenet

Denne gang ville jeg gerne eksperimentere lidt og spurgte om de var friske på at tage nogle ekstra billeder, hvor jeg tog de tre børn enkeltvis og mor og far sammen, hvorefter jeg satte dem sammen i Photoshop. Det var de ok med og ville gerne give det et forsøg.

Familieportrætter i køkkenet

Da jeg havde afleveret billederne spurgte jeg Jakob om hans mening om det sammensatte foto. Jakob fortalte mig at han havde været noget skeptisk, men efterfølgende måtte han indrømme at det nok var det bedste billede af dem alle.

 

Model og portrætbilleder fra hjemmestudio

Eksempler på billeder taget i hjemmestudioet samt on location kan ses her på min Model og Portræt side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *